Озонова терапия бори лошия холестерол и артрита

Озонова терапия бори лошия холестерол и артрита


На мнозина им е трудно да си представят как биха живели без ежедневната шепа медикаменти. Въпреки това науката все по-упорито се бори с навика ни да поглъщаме разноцветни таблетки. А алтернативните методи за лечение на редица чернодробни, сърдечносъдови и артритни заболявания стават все по-екзотични. Поне на пръв поглед.

Озонирането на кръвта не прави изключение. Терапевтите в света го практикуват от години, но у нас се прилага едва от няколко месеца. Въпреки това вече си има привърженици.

"Процедурата много напомня на най-обикновена хемотрансфузия - кръвопреливане. По венозен път се изтеглят около 300-400 милилитра кръв. След това биопродуктът минава през специален апарат, в който под налягане се подава самата кръв и чист медицински кислород. Така за няколко минути озонът - т.е. тривалентният  кислород, се свързва с хемоглобина и достига до увредените зони в далеч по-висока концентрация от нормалното", демонстрира възможностите на озоногенератора д-р Радослав Тошков от медицински център "Херба Медика" в столицата. Системата е напълно затворена, за да се избегне евентуално замърсяване. Самата процедура трае около 20 мин.

През кабинета в квартал Красно село вече са минали десетина души. Повечето от тях са били с променени стойности на чернодробните ензими, с повишени нива на холестерол, триглицериди и пикочни киселини в кръвта. Резултатите след 5-6 процедури са впечатляващи. Чернодробните показатели спадат наполовина, а триглицеридите и холестеролът влизат в норма. "Имам и две възрастни пациентки с атеросклерозни изменения, както и едно момче с артрит. Всички се повлияха изключително добре след 12-ата процедура", уточнява д-р Тошков. При тези заболявания положителната прогресия може да се усети едва след около два месеца. Лечебният ефект зависи и от индивидуалните характеристики на пациента. Ако той например е с наднормено тегло, нивото на холестерола ще влезе в нормите едва след прилагането на комплексна терапия - озониране на кръвта плюс диета за понижаване на теглото.

Авангардната процедура се прави не повече от два пъти седмично. Единствено при остри възпалителни процеси се прилага ударна доза озониране, след което минава през няколко сеанса с ниска дозировка за засилване на имунната система.




{START_COUNTER}